Близо 500 000 турски граждани са гласували в чужбина в задграничните мисии

...
Близо 500 000 турски граждани са гласували в чужбина в задграничните мисии
Коментари Харесай

500 000 турци в чужбина са гласували за президент на втори тур

Близо 500 000 турски жители са дали своят вот в чужбина в задграничните задачи и митническите пунктове на страната във втория тур на президентските избори в Турция, планувани за 28 май. Това оповестява Анадолската организация, като цитира данни на Върховния изборен съвет. 

Откакто гласуването в чужбина започна в събота, 452 257 гласоподаватели са дали своят вот в турските дипломатически задачи, до момента в който 19 477 са дали своят вот на митническите пунктове.

Общо те са 471 734 души. 

Гласуването в дипломатическите задачи ще завърши на 24 май, а на митниците ще продължи до 17 часа местно време на 28 май.

Припомняме, че милиони избиратели отидоха до урните на 14 май, с цел да изберат президента и членовете на 600-местния турски парламент.

Народният алианс на президента Реджеп Ердоган завоюва болшинство в Народното събрание, до момента в който президентската надпревара продължава на втори тур.

На първия тур нито един претендент не спечели пълно болшинство, макар че Ердоган водеше.

Ердоган ще се изправи против Кемал Кълъчдароглу, водач на главната опозиционна Републиканска национална партия (CHP) и общ претендент за шестпартийния опозиционен Национален алианс, на балотажа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР